Çorluda gezilip görülecek yerler


Çorlu, 253.551'lik nüfusuyla Tekirdağ'ın en yüksek nüfusuna sahip en büyük ilçesi konumundadır.

Çorluda gezip görülmesi gereken yerleri bir çırpıda sayacak olursak; Çorlu Kalesi,Süleymaniye Cami,Thzolus Antik Kenti,Heykel Meydanı – Hükümet,Atatürk Orman Korusu,Çorlu Belediye Plajı,Kırkgöz Köprüsü,Çorlu Çamlığı,Olimpos At Çiftliği,Gölbaşı Gençlik Parkı.




ÇORLU KALESİ:Kentin kuzeybatısında bulunur.Maalesef kültür mirası olarak Çorlu Kalesinden geriye pek bir şey kalmamıştır.Bazı kalıntıları günümüze kadar gelebilmiştir.Yinede Çorlu'da gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelir.





SÜLEYMANİYE CAMİ:1521 Yılında şehrin merkezine 2 kubbeli olarak Kanuni Sultan Süleyman adına yaptırılmıştır.Çorlu Kalesinin tam tersine günümüze kadar aslını yitirmeden ulaşmayı başarmıştır.










THZOLUS ANTİK KENTİ:Tarihi MÖ 3000 yıllarına kadar gittiği kanıtlanmış olan kent Bizans döneminde peyniri ile ünlüdür.Kentin adı o zamanlar“Tribiton: Peynir kasabası'' idi.Kent, çeşitli uygarlıkların etkisinde kaldıktan sonra, 1361'de Osmanlılar tarafından işgal edilmiştir.

HEYKEL MEYDANI-HÜKÜMET:Adından da anlaşıldığı gibi kentin meydanında bulunan park,cafe-restaurantlardan oluşmaktadır.Hükümet ise eski Çorlu'dur.

ATATÜRK ORMAN KORUSU:Merkeze 8.5 km olup yeşiline hayran kalacağınız Atatürk Orman Korusu'na uğramayı unutmayın.

ÇORLU BELEDİYE PLAJI:Merkeze 20 km olup deniz ve güneşin tadı Çorlu'da Belediye Plajında çıkar.

KIRKGÖZ KÖPRÜSÜ:MS 1.yy'da Romalılar tarafından inşaa edilmiştir.Çorluda gezip görülecek yerler arasında ilk sıralardadır.

ÇORLU ÇAMLIĞI:Çorluların stress attığı çamlığın suyu da oldukça meşhurdur.

OLİMPOS AT ÇİFTLİĞİ:İlçenin az dışında kurulu olup ulaşım için hususi araç gerekebilir.Binicilik derslerinin verildiği çiftlikte cafe de mevcuttur.

GÖLBAŞI GENÇLİK PARKI:Gölbaşı Gençlik Parkına toplu taşıma vardır.Çorluda gidilmesi gereken en güzel parklardan biridir.

Yorumlar

  1. Güzel yazı http://mehmethocaoglu.com/web-tasarimyazilim/corlu-web-tasarim/.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çorluda Gidilebilecek Bar ve Gece Kulüpleri

Çorluda gidilebilecek cafeler